Mobile Hydraulic Systems Division Europe

Parker onthult Pro Display 12: een app-gebaseerde HMI voor mobiele machines

Gecentraliseerde gebruikersinterface verbetert efficiëntie en zorgt voor minder afleiding voor de bestuurder

 

Forssa, Finland, 10. maart 2020Parker Hannifin, de wereldwijde leider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, breidt zijn portfolio schermen uit met Pro Display 12: een hoogwaardige 12-inch HMI-displaymodule die optimale cameraconnectiviteit biedt. Deze robuuste en krachtige module is afgestemd op OEM's van mobiele machines in branches zoals de landbouw en de bouwsector, en is uitgerust met een ook in zonlicht leesbaar display en een quad-core CPU. Net als de eerder geïntroduceerde Pro Display 10, gaat de nieuwste HMI van Parker vergezeld van een app-gebaseerd platform en biedt hij tools voor het snel en geavanceerd ontwikkelen van applicaties. Met Pro Display kunnen klanten verschillende HMI-functies zoals machinefunctionaliteit, diagnosesystemen, efficiëntietools, infotainment en entertainment implementeren in één centrale HMI-unit, waardoor zowel cabineruimte als kosten worden bespaard.

 

De Parker Pro Display 12 biedt meervoudige aanraakfuncties voor intuïtieve, eenvoudige bediening. Het heldere scherm is ook bij direct zonlicht leesbaar, wat de veiligheid van de bediener verhoogt. Bovendien zorgt de IPS-technologie die in de Pro Display 12 is ingebouwd voor indrukwekkende kleurenreproductie vanuit elke kijkhoek.

 

De Pro Display is ontwikkeld om de efficiëntie te verhogen en afleiding van de bestuurder te verminderen en kan ofwel als centrale HMI-unit in het systeem of als autonoom display worden gebruikt. Ook belangrijk: de HMI is niet beperkt tot integratie in één specifiek regelsysteem, en klanten kunnen een onbeperkt aantal apps opnemen. Via de gebruiksvriendelijke softwaretools in de Parker UX Toolkit is het zelfs mogelijk om aangepaste apps te ontwikkelen op basis van specifieke eisen, waardoor de marktintroductie wordt versneld. Kenmerkende toepassingen voor de nieuwe HMI zijn landbouwvoertuigen, bosbouwmachines, speciale trucks, bussen en touringcars, mobiele kranen, hoogwerkers en voertuigen in de (wegen)bouw zoals grote bulldozers en asfalteermachines.

 

Voor de landbouwsector is het Pro Display 12 ook verkrijgbaar met de ISOBUS Suite-software, die twee apps bevat: ISOBUS Universal Terminal (UT) en Task Controller (TC). Met deze apps kunnen systeemontwikkelaars een geïntegreerd HMI-systeem op maat creëren waarin de ISOBUS-functionaliteit wordt gecombineerd met bijvoorbeeld tractorinstrumenten, camerabeelden en elektronische handleidingen.

 

Het nieuwe display bevat vier analoge camera-interfaces die kunnen worden gebruikt voor het implementeren van een rendabel visueel systeem. Dit maakt ook 'panoramische weergave' mogelijk, waarmee het gezichtsveld van de bestuurder wordt vergroot. Naast de vier camera-interfaces kan een aantal IP-camera's op de Pro Display 12 worden aangesloten via een Ethernet-switch of een WLAN-toegangspunt.

 

Veelzijdig gebruik in de voertuigcabine wordt ondersteund door een groot aantal communicatie-interfaces en infotainmentfuncties. Zo zijn er bijvoorbeeld vier CAN-poorten die communicatie van verschillende systemen in het voertuig ondersteunen. Software-updates zijn gemakkelijk uit te voeren met een geheugenstick via een USB-poort terwijl een interne antenne draadloze communicatie ondersteunt. Bovendien is er een connector beschikbaar voor een externe antenne (voor de FM-RDS-radio). De veelzijdigheid wordt verder vergroot doordat het display zowel horizontaal als verticaal kan worden opgesteld. Het aanraakscherm maakt snelle interactie met de apps van het display mogelijk, hoewel het platform ook kan worden bediend met de knoppen van de afstandsbediening of een pulswiel.

 

Pro Display kan ook audio en videobeelden met geluid weergeven, terwijl Bluetooth kan worden gebruikt voor weergave en diagnostiek op afstand, handsfree apps voor de smartphone en het streamen van muziek.

 

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin

Contactpersonen voor media

Valéry Vançon
Marketing Communication Manager
Motion Systems Group Europe, Parker Hannifin
Telefoon: +33 (0)6 85 74 82 17
E-mail: vvancon@parker.com