Parker lancerer ISO 15552 certificerede P1F pneumatikcylindere

Aktuatorer er rettet mod et bredt udvalg af generelle industriapplikationer under forskellige driftsforhold

 

Ballerup, Danmark, den 13. august 2018 - Parker Hannifin, verdens førende inden for Motion & Control teknologier, har introduceret en ny af ISO 15552 certificerede pneumatikcylindere. P1F-serien, der fås i diametre fra 32 til 125 mm, er velegnet til generelle industriapplikationer som lineær bevægelses-, presse-, løfte- og styreopgaver under forskellige driftsforhold. Den glatprofilerede version P1F-S suppleres af stagboltsversionen P1F-T og en version til "rene" applikationer – P1F-C, som lanceres næste år.

 

Cylindrene er i fuld overensstemmelse med ISO 15552, der fastlægger standardmål for udskiftelighed af pneumatikcylindere med aftagelige beslag. P1F-S seriens glatte profil er velegnet til anvendelse i forskellige arbejdsmiljøer. For eksempel har standard- og udendørsversionen polyurethan tætningsteknologi, der giver længere levetid på markeder såsom materialehåndtering, automatisering og transport.

 

Ved applikationer, hvor der kræves ekstra modstandsdygtighed overfor kemikalier – hvor skraberingen i frontdækslet kan blive udsat for stærke kemikalier, kan denne udskiftes med en skraber af fluorelastomer (FKM). Frontdækslet fås også med metalskrabere til brug under hårde, ekstreme forhold. Endelig er der en ATEX-klassificeret glat profilversion, P1F-A, for anvendelse i eksplosive miljøer.

 

P1F cylinderens glatte profildesign letter rengøring og giver god æstetik. Yderligere kundefordele omfatter bremseskruer i rustfrit stål placeret på den ene side sammen med lufttilslutninger og sensorer, hvilket giver hurtig adgang til alle justeringer fra samme side. Skrabe- og stempelstangspakninger er kombineret i et enkelt design for at mindske friktion og øge cylindrenes levetid. PTFE-stempelstangslejet tjener til at reducere radial belastning på stempelstangen. Parathed for Industri 4.0 er sikret med to T-spor på den øverste side af cylinderrøret, hvor der kan placeres sensorer som Parkers P8S CPS (Continuous Position Analog) eller IO-Link sensorer.

 

En bred vifte af cylinder- og stempelstangsmonteringsbeslag og sensorer kan leveres til alle kundeapplikationer.

 

Om Parker Hannifin:
Parker Hannifin er en Fortune 250 global leder inden for ”Motion & Control” teknologier. I 100 år har virksomheden været med til at skabe sine kunders succes på en bred vifte af forskelligartede industrielle markeder samt inden for luftfart. Lær mere om Parker Hannifin på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Mediekontakter

Jeanne Steen Olsen, Marketingkoordinator
Parker Hannifin Danmark
Tel.: +45 4356 0458
E-mail: jeanne.steenolsen@parker.com