Kompakte Parker HLR stempelstangsløs aktuatorer, der leverer høj belastningskapacitet og trykkraft

Det pladsbesparende design lever op til efterspørgslen på lang levetid og lav vedligeholdelse med en specificeret belastningskapacitet på 3847 N og trykkraft på op til 900 N

 

Warwick, Storbritannien, 04. marts 2020Parker Hannifin, som er verdensførende inden for “Motion & Control” teknologier, har introduceret sin klasseførende HLR-aktuatorserie (High Load Rodless), der er udviklet specielt til OEM- applikationer. Den topmoderne HLR-serie tilbyder en række markedsdifferentierende funktioner, herunder høje belastnings- og trykkrafter, der sikrer kunden besparelser ved at muliggøre brug af en mindre HLR sammenlignet med dem, der aktuelt er tilgængelige på markedet. Desuden gør sammenkoblingsaksler (der fås i forskellige længder) og et bredt udvalg af andet tilbehør det hurtigt og nemt at opbygge dobbelt- eller fleraksede gantrysystemer. Dette er endnu en kilde til besparelser i kraft af den reducerede designressource- og løsningskompleksitet. Typiske applikationer omfatter materialehåndterings- og fremføringssystemer, emballeringsmaskiner og en lang række andre generelle anvendelsesformål med høje belastninger.

 

HLR-aktuatorer er designet til at yde ekstremt nøjagtige bevægelser over hele slaglængden og er dermed med til at sikre en mulighed for pålidelige flerakseløsninger. Det er et lineært tandrems drevsystem, der leverer en meget høj belastningskapacitet på op til 3847 N (Newton) (baseret på en teoretisk brugslevetid på 8000 km) i en pladsbesparende konstruktion. Serien er derfor ideel til et bredt udvalg af automatiseringsanvendelser – også i trange arbejdsmiljøer.

 

Aktuatorerne er udstyret med en firkantet styreskinne, der giver en højere belastningskapacitet og længere brugslevetid i forhold til sammenlignelige konkurrerende aktuatorer. De samlede vedligeholdelsesomkostninger reduceres i kraft af to sidesmøreporte, der minimerer og forenkler vedligeholdelsen. Aktuatorerne er fremstillet i overensstemmelse med RoHS og omfatter en kappe af rustfrit stål i IP40-beskyttelsesklassen, der muliggør anvendelse i barske miljøer. Den stive ekstruderede aluminiumsprofil kan bruges til selvbærende løsninger.

 

Hvad der er nok så vigtigt er, at HLR-seriens aktuatorer også er udstyret med integrerede magnetiske aftastere, hvilket giver mulighed for at bruge P8S-standard sensorer i de to langsgående spor på siden af aktuatoren. Yderligere egenskaber, der forbedrer designfleksibiliteten, omfatter muligheden for at montere motoren på fire sider samt brugen af et standarddrev flange, der understøtter gearmontering på alle sider – så det er ikke nødvendigt at definere positionen på forhånd.

 

Der findes to basisversioner – HLR070 og HLR080. HLR070 har en maksimal slaglængde på 2500 mm og en maksimal trykkraft på 500 N, mens HLR080 har en maksimal slaglængde på 3500 mm, der understøttes af en maksimal trykkraft på 900 N. Kompakte, udvendige mål er hhv. 69 x 64 mm og 82 x 76,5 mm. Ydelsesparametre omfatter en maksimalhastighed på 5 m/s, maksimalacceleration på 50 m/s2 og en repeterbarhed på ±0,05 mm.

 

Parker Hannifin kan også levere komplette, foruddefinerede drev- og styresystemer, der matcher og integrerer HLR-aktuatorer i en lang række anvendelser. Ved hjælp af en på forhånd defineret pakke (bestående af en aktuator, motor, gearboks og servostyring) kan der hurtigt vælges et komplet system, der passer til netop din opgave.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er på Fortune 250-listen og er en af verdens førende virksomheder inden for Motion & Control-teknologier. I mere end hundrede år har virksomheden været med til at muliggøre tekniske gennembrud, der skaber en bedre fremtid. Få mere at vide på www.parker.com eller @parkerhannifin.

Mediekontakter

Valéry Vançon
Marketingkommunikationschef
Motion Systems Group Europe, Parker Hannifin
Tlf.: +33 (0)6 85 74 82 17
E-mail: vvancon@parker.com