Kompositteknologi fra Parker Prädifa til tætningselementer og tekniske komponenter

Innovative kompositløsninger reducerer komponentantallet, konstruktionsareal og -vægt samt krav til vedligeholdelse og installation.

 

Bietigheim-Bissingen, 04. marts 2020 – Engineered Materials-gruppen i Parker Hannifin Corporation, som er verdensførende inden for ”Motion & Control” teknologier, tilbyder avancerede kompositløsninger med forskellige materialekombinationer. Direkte kompositmaterialer med tokomponentsgummiplast, der ikke kræver bindesystemer, og som desuden gør det muligt at erstatte metal med plast, er et af sortimentets højdepunkter, som kombinerer miljømæssige og økonomiske fordele.

 

Kompositløsningerne fra Parker Prädifa er baseret på en bred vifte af materialer til produktion af kombinationer, som f.eks. gummi-plast, gummi-metal eller plast-plast. Disse kombinationer omdannes til innovative løsninger ved hjælp af avancerede produktionsteknologier: f.eks. chassis-/kabinetkomponenter med statiske tætningsegenskaber eller med roterende aksler, funktionselementer til parallelforskydning, tætningselementer med positiv/ikke-positiv låsefiksering, dimensionsstabile medbringerplader med tætningsegenskaber m.m.

 

Kompositter er egnede til anvendelse på alle industrimarkeder – lige fra generel industri, bilindustri og luft- og rumfartssektoren til olie- og gasindustrien og medikoteknologi.

 

Kompositteknologi byder på en lang række fordele
Kombinationen af de specifikke fordele ved forskellige materialer i én komponent giver nye muligheder. Takket være den store designfrihed er det f.eks. muligt at opnå kompakte komponenter med komplekse geometrier med mindre fysiske dimensioner og vægt.

 

Dette betyder i nogle tilfælde betydelige omkostningsfordele f.eks. i montageprocesser på grund af en ellers blød og ustabil pakning er ændret til en mere stabil komponent, som sikrer en præcis montage. Eftersom tokomponent løsninger har flere funktioner og mindre fysiske dimensioner, reduceres også administrations-, lager- og logistikomkostningerne og det samme gælder kvalitetsomkostninger på grund af den højere processtabilitet.

 

Håndteringsfordele skyldes stabiliseringen af små, komplicerede dele. Kompositløsninger reducerer også risikoen for montagefejl, mens de integrerede funktioner i én komponent mindsker antallet af tætningspunkter og reducerer dermed lækagerisikoen yderligere.

 

Særligt fordelagtige: Direkte kompositmaterialer med tokomponent gummi-plast
Ved hjælp af særlige produktionsteknologier tilbyder Parker Prädifa avancerede, særligt langtidsholdbare og omkostningseffektive direkte kompositløsninger med tokomponent gummi-plast, der ikke kræver primere, og som ikke udleder opløsningsemissioner, der er skadelige for miljøet og menneskers helbred. Elimineringen af de respektive procestrin giver betydelige omkostningsfordele. Desuden kan kompositdele med tokomponent gummi-plast endda erstatte "klassiske" gummi-metalløsninger. Ud over de førnævnte miljø- og omkostningsmæssige fordele er der også de positive aspekter ved elimineringen af korrosionsrisikoen for metaller og den lavere vægt af plast sammenlignet med metal.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er på Fortune 250-listen og er en af verdens førende virksomheder inden for Motion & Control-teknologier. I mere end hundrede år har virksomheden været med til at muliggøre tekniske gennembrud, der skaber en bedre fremtid. Få mere at vide på www.parker.com eller @parkerhannifin.

 

Parker Hannifins Engineered Materials Group er verdensførende inden for produktion af pakningssystemer og tekniske polymerkomponenter samt EMI-afskærmning og termisk ledende materialer.

Mediekontakter

Christine Stehmans, Marketing Communications Manager
Parker Hannifin GmbH · Engineered Materials Group Europe
Arnold-Jäger-Str. 1 · 74321 Bietigheim-Bissingen, Tyskland
Tlf. +49 (0) 7142 351-440
E-mail: christine.stehmans@parker.com