Parker koopt Helac Corporation

Strategische transactie voegt helical draaicilinders en aanbouwgereedschappen toe aan het wereldwijde Hydrauliek aanbod

Oldenzaal, Nederland, 5. April 2017- Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturing technologieën heeft het bedrijf Helac Corporation overgenomen. Helac is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van helical draaicilinders welke bekend staan om de levering van grote koppels, compacte afmetingen, een uitzonderlijke draagvermogen en robuuste en betrouwbare prestaties. Daarnaast produceert Helac ook een lijn met aanbouwgereedschappen voor toepassing in de material handling en bouwmachine markt.

 

“Helac is een voorloper op het gebied van de ontwikkeling van helical draaicilinders en vormt een strategische aanvulling op onze toonaangevende hydrauliek portfolio. Hierdoor kunnen wij binnen verschillende markten oplossingen bieden aan onze klanten,” aldus Andy Weeks, president van de Parker Hydraulics Group. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden om de positie van Parker in belangrijke groeimarkten te versterken en het bereik van Helac producten, door middel van Parker's wereldwijde verkoopkanalen, uit te breiden.”

 

Helac heeft een jaaromzet van ongeveer $ 75 miljoen en 300 medewerkers. Zij worden binnen de Hydraulics Group een onderdeel van de Parker cilinder divisie.

 

“Wij hebben gezocht naar een partner die onze toewijding voor innovatie deelt, de behoeften van de klant voorop heeft staan en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten wil leveren”, zegt Dean Weyer, CEO Helac Corporation. “Parker Hannifin heeft al die kwaliteiten, samen met een ondernemende cultuur en gedecentraliseerd operationeel model waarin de Helac medewerkers kunnen gaan groeien. We zijn daarom enthousiast over de toekomst van ons bedrijf en over het samenwerken met de wereldwijde marktleider in hydrauliek.”

 

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Voor meer informatie ga naar www.parker.nl of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Edgar Visscher
Marketing Manager Sales Company Netherlands
Tel: +31 (0) 541 585 482 / +31 (0) 6 53 811 07
E-mail: evisscher@parker.com