Hoge montageveiligheid en een betrouwbare afdichtfunctie: Parker’s EO 2 koppelingen vieren 25 jaar succes in de markt

Oldenzaal, Nederland, 19. April 2017 - Parker Hannifin, ’s werelds marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën viert de 25e verjaardag van de lancering van de EO 2 koppelingen serie. In die 25 jaar is de EO 2 de meest gebruikte soft-sealed connection systeem op de DIN-markt geworden en heeft dit product de tand des tijds doorstaan door zijn scala aan praktische eigenschappen en voordelen.

 

De EO 2 heeft een metrische vormgeving en voldoet aan de gestelde normen voor 24 ° snijring fittingen, zoals: ISO 8434, DIN 2353 of DIN 3861. EO 2 koppelingen zijn verkrijgbaar in de maten LL, L en S.

 

Kenmerkend voor de EO 2 koppeling is het grote volume van elastomere afdichting aan het pijpeinde, gelegen tussen de binnenkegel van het koppelingshuis en het buisoppervlak. Deze afdichting zorgt ervoor dat het enig mogelijke lekpad wordt geblokkeerd en dat de leiding ook voor stoffen met een lage viscositeit als gas en water hermetisch wordt afgesloten.

 

Het speciale afdicht profiel heeft een bijzonder grote dwarsdoorsnede, wat zelfs onder testomstandigheden zorgt voor een afdichting van de buis en koppeling. De systeemdruk vergroot vervolgens deze afdichting waardoor EO 2 koppelingen zeer geschikt zijn voor hoge-druktoepassingen.

 

Het speciale ontwerp van de EO 2 koppelingen zorgt voor een efficiënte montage omdat de borgring, wat betreft de pijpwand, gebruik maakt van het beproefde en geteste snijring principe. Dat wil zeggen: vóór de montage is er een opening tussen de aangrenzende oppervlakken van de afdichting en borgring. Deze opening sluit vervolgens zodra de borgring de laatste snijdiepte in de leiding bereikt. De vaste aanslag maakt het gemakkelijk voor de gebruiker te voelen wanneer de assemblage klaar is met als gevolg dat de risico’s van overhaaste en/of ontoereikende montage door het speciale ontwerp van de EO 2 worden verkleind.

 

Een ander belangrijk kenmerk van de EO 2 serie is de functionele moer, waarbij de afdichting en borgring permanent worden samengebracht. Dit voorkomt lekkage en versnelt het montageproces. De functionele moer bevat een geïntegreerde instelsleutel wat ervoor zorgt dat de borgring betrouwbaar in de buis snijdt zonder de buitenkant van het koppelingshuis te beschadigen. Hierdoor is er geen risico is op scheuren van de buis.

 

De serie S. van de EO 2 koppeling kan een druk van 800 bar (PN) aan en de serie L kan tot 500 bar (PN). Dankzij deze verhoogde drukweerstand, kan de serie L koppelingen worden gebruikt in ontwerpen waar in eerste instantie S. koppelingen voor waren gepland. Dit vermindert de kosten en montage inspanningen. De kleinere afmetingen van de serie L bieden ook voordelen bij het werken in krappe ruimtes.

 

De moeren hebben standaard een anti-wrijvingsmantel en de schroefdraad wordt, ook als de afmetingen groter zijn dan 25S/28L behandeld met EO LUB. Dit resulteert in een 25% verminderde klemkracht, wat assemblage eenvoudiger maakt.

 

EO 2 koppelingen zijn leverbaar in staal en roestvrijstaal. De oppervlakken van de standaard stalen fittingen is vrij van Cr (VI), wat een betere milieubescherming en arbeidsveiligheid betekent. Gemiddeld kent het oppervlakte van de EO 2 koppelingen een corrosiebestendigheid van 500 uur tegen witte roest, wat er ook voor zorgt dat de levensduur van de EO 2 koppelingen wordt verhoogd.

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Voor meer informatie ga naar www.parker.nl of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Edgar Visscher
Marketing Manager Sales Company Netherlands
Tel: +31 (0) 541 585 482 / +31 (0) 6 53 811 07
E-mail: evisscher@parker.com