Electronic Controls Division

Parker Hannifinin Pro Display 10 on liikkuvan kaluston integroitu käyttöliittymä, joka soveltuu osaksi IoT-järjestelmää

Parkerin Pro Display -näyttöön voidaan yhdistää koko ohjaamon älykäs käyttöliittymä koneen eri ohjausjärjestelmille ja muille vaadittaville toiminnoille.

Forssa, 31 elokuu 2017 - Parker Hannifin Corporation, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, tarjoaa asiakkaille uuden kosketusnäytöllisen Pro Display 10 -näytön. Pro Display 10 mahdollistaa räätälöityjä ja interaktiivisia HMI (Human Machine Interface) -sovelluksia sisältävän käyttöliittymän kehittämisen liikkuvan kaluston koneisiin ja ajoneuvoihin. Asiakkaan vaatimat toiminnot voidaan tuoda yhteen näyttöön omina itsenäisinä sovelluksina. Koneen useiden ohjausjärjestelmien ja muiden vaadittavien toimintojen keskittäminen yhteen näyttöön säästää kustannuksissa ja vähentää kuljettajan häiriötekijöitä selkeyttäen koko ohjaamoa. Yhdenmukainen ja selkeä käyttöliittymä on hyvin käyttäjäystävällinen ja parantaa tehokkuutta.

 

Siirtyessämme kohti IoT:n aikakautta, liikkuvan kaluston valmistaja pystyy sensoreiden avulla keräämään suuria tietomassoja koneesta, mutta tietoja täytyy pystyä analysoimaan ja hyödyntämään. Pro Display voi toimia merkittävässä osassa sensoreiden keräämän tiedon välittämisessä, analysoinnissa ja sen tuottamisessa hyödynnettävään muotoon. Näyttö tarjoaa työkalut älykkäiden käyttöliittymäsovellusten kehittämiseen helposti ja monipuoliset kommunikaatioliitynnät. Näytön ominaisuudet mahdollistavat myös langattoman tiedonsiirron ja päivitykset.

 

HMI-sovellusten kehittämiseen tarkoitettu Parkerin UX Toolkit -ohjelmisto on työkalu käyttäjäystävällisen käyttöliittymän suunnitteluun koneen instrumentointia, sekä ohjaus-, säätö- ja tietoviihdejärjestelmiä varten. Yhdessä näyttö ja ohjelmistotyökalu mahdollistavat kehittyneempien ominaisuuksien lisäämisen kuten automaattiohjaus ja -tasaus, punnitus-, navigointi- ja kamerajärjestelmät – konevalmistaja voi toteuttaa haluamansa sovellukset, jotka sopivat juuri heidän markkina-alueelle. Kehittämällä diagnostiikka-, valvonta- ja paikannussovelluksia asiakas pystyy vähentämään järjestelmän seisonta-aikaa. Tarvittavien näyttöjen määrää ohjaamossa voidaan entisestään vähentää esimerkiksi maatalouden koneissa lisäämällä samaan näyttöön Parkerin ISOBUS Suite -sovellus. Näytössä olevien sovellusten määrä ei ole rajoitettu.

 

Nopean ja helpon ohjelmistokehityksen tarjoava työkalu perustuu kehittyneeseen ohjelmointikieleen (QML) ja sisältää vedä ja pudota -toiminnot, WYSIWYG-editorin, ja useita käyttövalmiita komponentteja sekä muokattavat tyylimääritykset ammattimaisella oletusteemalla. Työkalun avulla voidaan luoda yhdenmukaisia sovelluksia, joita yhdistää samat ohjausjärjestelmäasetukset, rajat ja säännöt. Asetukset määritellään vain kerran ja tuodaan jokaiseen sovelluskehitysprojektiin. Datahallintaan Parker tarjoaa aikaasäästäviä valmiita rakennuspalikoita (esimerkiksi J1939 protokollapaketti) rajapintojen, viestinnän ja tiedonsiirron toteuttamiseen älykkäällä tavalla, sisältäen tehokkaan sisäänrakennetun diagnostiikan ja hälytysominaisuudet.

 

Parker Pro Display 10 –näytöstä on tarjolla kaksi versiota: Prime ja Advanced. Molemmissa tuoteversioissa on 10,1-tuumainen IPS LCD -näyttö (264mm x 181mm x 52mm) kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettuna. Näyttö on IP (Ingress Protection) -luokitukseltaan IP65, ja se sisältää kehittyneen ARM Cortex A9 –prosessorin ja 2GB muistia. Tarvittaessa muistikapasiteettia voidaan lisätä micro SD -muistikortilla ja/tai USB-portin kautta. Näyttö sisältää 4 CAN-väylää, 2 x USB, RS232, Ethernet, Bluetooth ja WLAN –liitännät mahdollistaen nopean ja helpon kytkennän useiden eri järjestelmien kanssa. Lisäksi, tietoviihdeominaisuuksien tueksi löytyvät linjatulo/lähtö, mikrofonitulo, FM-RDS radioantenni ja 2 x analoginen komposiittivideotulo. Parkerin ISOBUS Suite -sovelluksella varustettu näyttöversio on saatavilla alkuvuodesta 2018.

 

Tommi Forsman, Parkerin Mobile Hydraulic Systems Division Europe -yksikön tuotekehityksestä, kommentoi uutta tuotetta näin: "Valmistavassa teollisuudessa on suuret mahdollisuudet IoT:n hyödyntämisessä. Pysyäkseen mukana kiihtyvässä globaalissa tilanteessa, yritykset tarvitsevat innovatiivisia liiketoimintamalleja ja uusia tapoja toimia. Parkerin Pro Display ja UX Toolkit on tehokas yhdistelmä helppokäyttöisyyttä ja äärimmäistä joustavuutta, ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden kehittää markkinoiden johtavia sovelluksia ja toiminnallisuutta koneisiin ja ajoneuvoihin."

 

Tietoja Parker Hannifinista:
Parker Hannifin on Fortune 250 -listalla maailmanlaajuisesti johtava yritys liikkeenhallinnan ja ohjauksen teknologioissa. Jo 100 vuoden ajan yritys on auttanut asiakkaitaan menestykseen monilla erilaisilla teollisuuden aloilla. Lue lisää www.parker.com tai @parkerhannifin.

Yhteystiedot tiedotusvälineitä varten

Tommi Forsman
Principal Engineer
Parker Hannifin Manufacturing Finland Oy
tommi.forsman@parker.com
Puh. 050 5707 434