Uusi elektroninen ohjain lisätty Parker Hannifinin aksiaalimäntäpumppujen P2/P3-sarjaan

Elektroninen ohjain eP2 nostaa nykyisen tuotevalikoiman tuottavuuden uudelle tasolle

  

Vantaa, Suomi, 7. elokuu 2017 – Maailman johtavan liikkeenohjausteknologian tuotteiden valmistajan Parker Hannifinin pumppu- ja moottoriosasto on ilmoittanut aksiaalimäntäpumppujen tuotevalikoiman laajentamisesta uudella elektronisella ohjainkonseptilla, eP2:lla. Uusi eP2-ohjain nostaa tehokkuuden, reagointikyvyn ja vakauden täysin uudelle tasolle. Se sisältyy P2/P3-tuotesarjaan, jota on käytetty kuormantunnistinjärjestelmissä useiden vuosien ajan.

 

Parkerin P2/P3-sarja suunniteltiin alun perin vastaamaan raskaan käytön liikkuvien sovellusten erityisvaatimuksiin. Sarja tarjoaa kustannustehokkaan suoran kiinnitysratkaisun tavallisimpiin liikkuviin voimansiirtolaitteisiin tilaoptimoiduilla koteloilla ja ainutlaatuisella porttien sijoittelulla. Saatavilla on sekä vakioversio (P2) että ahdettu, sisäisesti vahvistettu versio (P3), mikä mahdollistaa suurien virtausmäärien toiminnan erilaisissa tulo-olosuhteissa. P2/P3:n jatkuva paineluokitus on jopa 350 baaria, joten se tarjoaa suuritehoisen tiheyden ja mahdollistaa liikkuvien koneiden pienemmän koon.

 

Elektronisen eP2-ohjaimen mukaantulon ansiosta tuotesarja tarjoaa nyt suuremman volumetrisen hyötysuhteen ja pienemmän virrankulutuksen ja minimoi siten vakiomallisten hydraulis-mekaanisten kompensaattorien häviöt. Lisäksi eP2 tasoittaa tietä uusille hydrauliikkajärjestelmiin liittyville menetelmille, jollainen on muun muassa yksittäisen käyttölaitteen toiminnan ohjaus yksinomaan elektronisesti, mikä eliminoi tavanomaisen LS-järjestelmän delta p -häviöt.

 

Sähköisellä vinolevyn asentomittauksella varustellussa uudessa rakenteessa hyödynnetään suljettua säätöpiiriä, joka takaa parhaan mahdollisen tarkkuuden ja toistettavuuden milloin tahansa. Vakio-ominaisuutena on elektronisen siirtymän säätötoiminto, joka voidaan helposti integroida olemassa olevan järjestelmän ohjauslogiikkaan. Lisäksi eP2-laitteisto varmistaa elektronisen paineenrajoituksen, vääntömomentin säädön ja nopeuden kompensoinnin.

 

Itse pumpun lisäksi Parker on ottanut käyttöön myös uuden pumpun säätömoduulin, joka tarjoaa logiikka- ja valvontamahdollisuudet kaikille eP2:n elektronisille ohjaustoiminnoile. Kaikki komponentit on CE-sertifioitu.

 

eP2075:n sarjatuotanto alkoi heinäkuussa 2017, minkä jälkeen julkaistaan kaikki P2:n ja P3:n myöhemmät päivitykset tulevina kuukausina.

 

Lisätietoja saa eP2-pääsivultamme seuraavasta osoitteesta: parker.com/eP2

 

 

Parker Hannifin:
Parker Hannifin on Fortune 250 -listalla maailmanlaajuisesti johtava yritys liikkeenhallinnan ja ohjauksen teknologioissa. Jo 100 vuoden ajan yritys on auttanut asiakkaitaan menestykseen monilla erilaisilla teollisuuden aloilla. Lue lisää www.parker.com tai @parkerhannifin.

Yhteystiedot tiedotusvälineitä varten

Ville Karlsson
Product Manager, Parker Hannifin Oy
Sähköposti: ville.karlsson@parker.com