Indegos motordrevne nedre lem-ortose gir en uovertruffen anvendelighet og effekt

Den enkle handlingen å reise seg fra setet og krysse et rom ser kanskje ikke ser ut som noe stort fremskritt, men det å gjenvinne sin personlige mobilitet vil utvilsomt gi et helt nytt nivå av frihet og uavhengighet for den som er bundet til en rullestol.

Utviklet for de millionene med mennesker verden over som har vært utsatt for ryggmargsskader, slag, multippel sklerose eller andre mobilitetsbegrensende tilstander, har Parker nylig introdusert den kommersielle versjonen av Indego.* Indego, eller eksoskjelett som det også kalles, er en motordreven nedre lem-ortoseenhet som gjør det mulig for leger å organisere gåtrening under rehabilitering, og potensielt gi funksjonshemmede mennesker mulighet til å stå og gå i hverdagen.

Sammenlignet med den opprinnelige prototypen av enheten som ble lansert i 2012, er den kommersielle versjonen av Indego slankere, og den er utformet på en måte som gjør det lettere for brukeren og legen å sette opp, ta av og transportere den.

Enheten utnytter "no-look"-koblinger, "turn-to-fit"-stropper og modulære segmenter som gjør at brukerne selv kan ta enheten på og av, raskt og uten assistanse. Indego drives av et oppbladbart batteri som gir langvarig bruk før lading, kan byttes raskt, og muliggjør mer langvarig bruk i løpet av dagen.

Enheten er trådløst koblet til den nye Indego-programvareappen. Denne appen fungerer som et nyttig rehabiliteringsverktøy ved at man kan kontrollere parametere for gåtrening, for eksempel skrittlengde og -hastighet, og registrere ytelsesdata for hver pasient. Denne funksjonaliteten eliminerer behovet for opphengskontroller.

Parker jobber for å skaffe FDA-godkjenning i USA og CE-merking for Indego i Europa. I påvente av myndighetenes godkjenning sikter Parker seg inn på kommersiell lansering av Indego i Europa tidlig i 2015, og i USA sent i 2015.

Gå til www.indego.com for mer informasjon om Indego

* ADVARSEL: Eksperimentell enhet. Begrenset av føderal (eller amerikansk) lovgivning til eksperimentell bruk. *Anmeldte patenter.

Relatert informasjon

Indego: Hjelper mennesker fremover