Kardioskooppi tuottaa aiempaa tarkemmat diagnoosit ja arviot kirurgisiin toimenpiteisiin.

Parker pyrkii edistämään potilaiden hoitomahdollisuuksia parantavaa teknologiaa kehittämällä uusia lääketieteellisiä laitteita yhdessä Cleveland Clinic -sairaalajärjestelmän liiketoiminnan kehittämisestä vastaavan Cleveland Clinic Innovations -yhtiön kanssa. Tämä kumppanuus on poikinut innovaation toisensa perään. Osa näistä tuotteista saattaa piakkoin olla markkinoilla, osa on vielä tutkimus- ja kehitysvaiheessa.

Yksi näistä tuotteista on kardioskoopiksi kutsuttu katetrijärjestelmä. Sille tehdään parhaillaan tutkimuksia, joilla varmistetaan tuotteen valmistusmahdollisuudet, tehokkuus ja potilasturvallisuus. Laitteella voidaan ottaa liikkuvia värillisiä teräväpiirtokuvia sydämen sisältä. Tämä parantaa lääkärin mahdollisuuksia tehdä tarkempia diagnooseja ja arvioida kirurgisia toimenpiteitä aiempaa paremmin.

Nykyiset sydämen kuvantamismenetelmät vaativat usein varjoaineen nielemistä ja altistavat potilaan radioaktiiviselle säteilylle. Kardioskooppi koostuu valoa johtavista polymeereistä, minimaalisen pienestä teräväpiirtokamerasta ja patentoidusta virtauksenohjauslaitteesta, joka kohdistaa kuvattavaan kohteeseen kirkasta, virtaavaa nestettä. Seurauksena on optisesti selkeä näkymä sydämen sisälle.

Paremman diagnosointi- ja arviointimahdollisuuden lisäksi kardioskoopin odotetaan antavan sydänkirurgeille mahdollisuuden käyttää sisäänvientireittinä jalkaa, joka on kaulaa turvallisempi ja vähemmän epämukava potilaalle.

Miniatyyrikokoisten kameroiden, valolähteiden ja osien keksiminen mahdollisti kardioskoopin kehittämisen. Tämän edistyksellisen kuvantamisjärjestelmän teki mahdolliseksi yhteistyö, jossa Parker käytti hyväkseen kardiologeilta saamaansa palautetta ja sovelsi asiantuntemustaan ekstruusiotekniikasta, termoplastisista elastomeereista ja liitäntätekniikoista sekä vaikeissa olosuhteissa toteutettavien sähköjärjestelmien suojauksesta. Seurauksena oli innovaatio, jonka avulla lääketieteen asiantuntijat voivat laajentaa tietämystään ja parantaa hoitomenetelmiä.

*Patenttihakemuksia vireillä