Cardioscope (kardioskop) gir mer presis diagnose og evaluering av kirurgiske prosedyrer

I et forsøk på å fremme helsepleieteknologier som gir bedre mulighet for pasientpleie, samarbeider Parker med Cleveland Clinic sykehussystem om å utvikle nytt medisinsk utstyr. Dette forholdet har inspirert til mange forskjellige nyskapende produkter, hvor noen snart kan bli tilgjengelige på markedet, mens andre fremdeles er i forsknings- og utviklingsfasen.

Ett produkt som for øyeblikket er i gjennomførbarhetsfasen i produksjons-, effektivitets- og pasientsikkerhetsstudier, er et katetersystem kalt Cardioscope.* Ved hjelp av et høydefinisjons fargekamera er målet med denne enheten å ta bilder av innsiden av et bankende hjerte, slik at leger kan stille en mer presis diagnose og bedre kunne evaluere kirurgiske prosedyrer.

Gjeldende utstyr for avbildning av hjertet krever ofte at pasienten inntar farge før prosedyrene, samt eksponering for røntgenstråler. Med Cardioscope skapes et synlighetsvindu i hjertet gjennom en kombinasjon av lysoverførende polymerer, et HD-kamera i miniatyr og en proprietær enhet for strømningskontroll som konsentrerer en strøm med klar væske for å få et optisk klart synsfelt i hjertet.

I tillegg til en forbedret diagnose og evaluering, forventes det også at Cardioscope vil gi legene tilgang til hjertet ved å gå inn via benet i stedet for halsen, for slik å utsette pasenten for mindre risiko og færre plager.

Miniatyriseringen av kameraer, lyskilder og komponenter har tilrettelagt for utviklingen av kardioskopet. Sammen med tilbakemeldinger fra kardiologer har Parkers ekspertise innen ekstrudering, termoplastiske elastomerer, utforming av koblinger og beskyttelse av elektriske systemer i krevende miljøer, bidratt til dette avanserte bildesystemet som gir mulighet for å utvide den medisinske kunnskapen og bedre pasientpleien.

*Anmeldte patenter