Indego on moottoroitu alaraajojen tukiranka, joka tuottaa ennenäkemättömän käyttökokemuksen

Istuimelta nouseminen ja huoneen poikki käveleminen ei ehkä vaikuta kummoiseltakaan saavutukselta monille, mutta pyörätuoliin sidotulle osittainenkin liikkumiskyvyn palauttaminen merkitsee aivan uudenlaista vapautta ja itsenäisyyttä.

Äskettäin Parker toi miljoonien selkäydinvauriosta, aivohalvauksesta, multippeliskleroosista tai muista liikuntakykyä rajoittavista sairauksista kärsivien ulottuville kaupallisen version Indego-tukirangasta*. Indego, josta toisinaan käytetään nimitystä eksoluuranko, on moottorikäyttöinen alaraajojen tukiranka, jota voidaan käyttää kävelyharjoituksiin kuntoutuksen aikana. Se voi myös joissakin tapauksissa toimia liikkumisrajoitteiselle henkilölle jokapäiväisenä seisomisen ja kävelemisen mahdollistavana apuvälineenä.

Vuonna 2012 julkaistuun alkuperäiseen prototyyppiin verrattuna Indegon kaupallinen versio on kapeampi, ja se on suunniteltu helpommin koottavaksi, irrotettavaksi ja kuljetettavaksi.

Laitteen liitäntöjä voi käyttää niitä katsomatta, hihnat ovat kääntämällä sovitettavissa ja osat ovat moduulaarisia siten, että käyttäjä pystyy itse ottamaan laitteen käyttöön ja pois käytöstä nopeasti ja ilman avustajaa. Indegon teholähteenä on pitkäkestoinen, nopeasti latautuva akku, jonka avulla tukirankaa voidaan käyttää aamusta iltaan.

Laite on langattomasti yhdistettävissä uuteen Indego-ohjelmistosovellukseen, joka toimii hyödyllisenä kuntoutustyökaluna. Sen avulla voidaan tarkkailla harjoituksen aikaisia parametrejä, kuten askelten pituutta ja tahtia. Tiedot rekisteröidään potilaskohtaisesti. Tämä kaikki tapahtuu täysin langattomasti.

Parker hakee tuotteille parhaillaan FDA:n hyväksyntää Yhdysvaloissa ja CE-merkkiä Euroopassa. Myyntilupahakemukset ovat vireillä, ja Parker pyrkii tuomaan Indegon kaupallisen version markkinoille Euroopassa vuoden 2015 alussa ja Yhdysvalloissa vuoden 2015 loppupuolella.

Lisätietoja Indegosta löytyy osoitteesta www.indego.com

* VAROITUS: Tutkimuslaite. Yhdysvaltain liittovaltiolain mukaan tätä laitetta saa käyttää vain tutkimustarkoituksessa. Patenttihakemuksia vireillä.

Aiheeseen liittyviä tietoja

Indego: Antaa voimaa jatkaa eteenpäin