Het elektro-hydraulische pompsysteem van Parker verlaagt de brandstofkosten bij heftoepassingen met hoog vermogen; hierdoor kunnen volledig elektrische voertuigen worden gebruikt

De ontkoppelde vermogensverdeling ondersteunt het gebruik van kleinere motoren en verhoogt de efficiëntie

 

Warwick, VK, 10. maart 2020De afdeling Mobile Systems van Parker Hannifin Corporation, wereldwijd leider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, presenteert haar elektro-hydraulische pompsysteem (EHPS) voor heftoepassingen met hoog vermogen die worden gebruikt in de bouwsector, bij de omgang met materiaal en in de mijnbouw. De nieuwe geïntegreerde oplossing maakt brandstofbesparingen tot 50% mogelijk en stelt klanten in staat om kleinere dieselmotoren te kiezen of deze volledig weg te laten. Zo ontstaat een geoptimaliseerd, zeer efficiënt, volledig elektrisch voertuig.

 

In tal van industrietakken vindt een duidelijke verschuiving naar elektrische motoren plaats. Deze oplossing is beter voor het milieu, ze is duurzamer en biedt hogere prestaties. Veel OEM's zijn geïnteresseerd in deze technologie die gemakkelijker te onderhouden is, meer veiligheid biedt en beter voldoet aan de steeds strengere emissienormen.

 

Bij conventionele oplossingen wordt gebruik gemaakt van een gekoppelde vermogensverdeling, waarbij de motor op de hoogste belasting wordt afgestemd en er geen mogelijkheid is om ongebruikte energie op te slaan. Bovendien is de efficiëntie (benutting van het koppel en toerental) van de interne verbrandingsmotor doorgaans laag.

 

Met het EHPS reageert Parker op een vraag vanuit de markt naar ontkoppelde belastingen en vermogensverdeling. Dit ontwerp maakt beter management van de motor mogelijk, waarbij energie kan worden opgeslagen of teruggewonnen. Dankzij de aparte aandrijflijn biedt het EHPS ook hoge brandstofefficiëntie via krachtpuntbediening.

 

De systeemoplossing van Parker omvat motor- en pomptechnologie om energie terug te winnen terwijl materiaal wordt neergelaten. Dit alles wordt geregeld door een vermogensomzetter. De ingebedde software van Parker regelt de systeemfuncties en voorziet in de bedieningsinterface terwijl perifere spruitstukken en systeemonderdelen voor functionaliteit in de rest van het hydraulisch systeem zorgen.

 

Door de efficiëntie te verhogen en energie vast te houden, wordt het ook mogelijk hybride en volledig elektrische voertuigen te ontwikkelen waarbij het afwisselen van verbruiks- en oplaadfasen voor langere bedrijfstijden zorgt. Hierdoor wordt de inschakelduur gerealiseerd die nodig is bij zware mobiele toepassingen. Het onderhoud wordt ook beperkt door de voordelen van een kleinere motor met een constant toerental. Er wordt dankzij de hogere efficiëntie minder ongebruikte warmte gegenereerd en de statusbewaking wordt verbeterd.

 

Het EHPS van Parker is al getest in een aantal toepassingen bij klanten. Een hybride bulldozer met het EHPS bijvoorbeeld bleek slechts half zoveel energie te verbruiken. Door de toepassing van een kleinere motor kon bovendien worden volstaan met een kleiner chassis. Ook werd de hydraulische warmte aanzienlijk gereduceerd, waardoor het aantal onderdelen voor warmtebeheer zoals de pomp, de ventilatormotor, de ventilator en de radiator kon worden verminderd.

 

Het succes van deze geïntegreerde, ruimtebesparende oplossing was vergelijkbaar bij een hybride stapelaar, met een brandstofbesparing van 30%, hogere productiviteit en gemakkelijkere bediening bij het heffen, neerlaten en rijden. Het onderhoud werd vereenvoudigd dankzij het modulaire ontwerp van het systeem en de zelfdiagnose, terwijl tot 100 ton minder CO2-uitstoot werd voorspeld, uitgaande van een bedrijfstijd van 5000 uur per jaar.

 

Om het risiconiveau voor de klant te verlagen en de acceptatiegraad van deze energiebesparende technologie te verhogen, heeft Parker in Warwick een geavanceerde installatie ingericht voor het ontwikkelen en valideren van elektrificatiesystemen. Door gebruik te maken van de flexibiliteit van grote, nauwkeurig te programmeren elektrische motoren, kan deze installatie elk profiel van de laad- en inschakelduur repliceren terwijl de systeemefficiëntie en het gebruik en de opslag van energie worden bewaakt.

 

Het risiconiveau voor de klant kan aanzienlijk worden verlaagd doordat het systeem en de software kunnen worden ontwikkeld, de diagnosesystemen kunnen worden gevalideerd, de functionele veiligheid kan worden bevestigd en de betrouwbaarheid kan worden getest voordat het systeem wordt geïnstalleerd in een voertuig van de klant.

 

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Valéry Vançon
Marketing Communication Manager
Motion Systems Group Europe, Parker Hannifin
Telefoon: +33 (0)6 85 74 82 17
E-mail: vvancon@parker.com