Nieuwste IQANdesign-software versnelt innovatie met Simulink-integratie

Samenwerking tussen Parker Hannifin en MathWorks levert IQANdesign 6 op

 

Mölnlycke, Zweden, 10. maart 2020Parker Hannifin, de wereldwijde leider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, heeft voor de nieuwste IQANdesign 6-software samengewerkt met MathWorks. De nieuwe IQAN-software is voorzien van Simulink en is ontwikkeld voor het versnellen van innovatie in elektronische regelsystemen voor mobiele machines die worden gebruikt in onder meer de landbouw, de bouwsector, de bosbouw en de transportsector.

 

IQANdesign 6, waarmee gebruikers applicaties kunnen ontwikkelen voor hun machines, werd officieel in april vorig jaar onthuld tijdens de beurs Bauma 2019 in München. De software biedt de nieuwe 'IQAN Simulink toolbox' en kan het modelgebaseerd ontwikkelen, simuleren en implementeren van elektronische regelingen stroomlijnen. Deze unieke ontwikkeling zal naar verwachting een ommekeer brengen in de manier waarop functies voor mobiele machines worden ontwikkeld en verbeterd.

 

Overal ter wereld profiteren technici en wetenschappers reeds van de productseries IQAN en Simulink, waarbij de snelheid van ontdekkingen, innovaties en ontwikkelingen wordt verhoogd in sectoren van de automobiel- tot de elektronische industrie. Door de twee softwareomgevingen te integreren, wordt de ontwikkelingstijd verkort met een efficiëntere en handige reeks tools. Hierdoor kunnen gebruikers snel en in real time codes implementeren voor hardware die gereed is voor productie.

 

Dankzij de naadloze integratie van Simulink-modellen in het IQAN-ecosysteem kunnen automatisch realtime applicaties worden gegenereerd vanuit Simulink-modellen die zijn gericht op IQAN-MC4x-regelaars. Ook wordt de gelijktijdige uitvoering van meerdere modellen met individuele tijdbasissen en prioriteiten ondersteund.

 

Simulink-modellen worden uitgevoerd in een speciale realtime kernel, waarbij in- en uitgangen beschikbaar zijn in IQANdesign-applicatielogica. Met IQANdesign kunnen gebruikers Simulink-modellen bekijken en hierin navigeren. Deze zijn ook opgenomen in systeemsimulaties die door IQANsimulate worden geboden. Bovendien zijn Simulink-testpunten zichtbaar en meetbaar in IQANdesign/IQANrun.

 

Johan Lidén, productmanager bij Parker Hannifin: "Bedrijven staan onder toenemende druk om te innoveren. Onze samenwerking met MathWorks zorgt ervoor dat R&D-teams meer tijd en resources tot hun beschikking hebben. IQANdesign 6 is een krachtig, flexibel en intuïtief platform, dat gemakkelijk te leren en te bedienen is."

 

Over Parker Hannifin:
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Johan Lidén
Product Manager IQAN Electronics
Electronic Controls Business Unit, Parker Hannifin
Telefoon: +46 (0)317504417
E-mail: johan.liden@parker.com