Parker Hannifin introduceert nieuwe siliconen slangen voor warmtebeheertoepassingen in extreme omgevingen

Precisiebeurs, 13 en 14 november 2019, Eindhoven, stand 122

 

De 6722 X-TremeSAE J20 R3 klasse A-norm slangen combineren geminimaliseerde onderhoudsvereisten met hoge prestaties

 

Eindhoven, 21. oktober 2019 - Parker Hannifin, de wereldleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologieën, brengt een nieuwe serie siliconen slangen voor gebruik in warmtebeheertoepassingen op de markt. De geëxtrudeerde siliconen slangen van de 6722 X-Treme serie voldoen aan de SAE J20 R3 klasse A-norm en kunnen niet alleen in warmtebeheeroplossingen gebruikt worden maar ook in vrachtwagen-, bus-, motor- en andere toepassingen waar een koel/verwarm-circuit met hoge efficiëntie een vereiste is.

 

Warmtebeheer gaat over de verschillende manieren van warmteoverdracht (conductie, convectie, condensatie, radiatie) die benut worden om de temperatuur van een systeem of onderdeel te verhogen, behouden of verlagen.

 

De siliconen slangen met lage permeatie van Parker zijn geschikt voor gebruik bij een groot scala aan koelvloeistoffen en zijn beter bestand tegen ozon en UV-stralen dan alternatieve materialen. De 6722-serie is niet alleen bestand tegen chemicaliën en oxidatie, maar werkt ook stabiel onder extreme bedrijfstemperaturen tussen de –54 °C tot +177 °C, zoals in motorblokken.

 

De slangen van de 6722 X-Treme-serie van Parker behouden mettertijd hun flexibiliteit en elasticiteit. Hierdoor neemt het risico op scheurvorming, uitharding of uitdrogen af en zijn steeds vaker installaties in smalle, krappe ruimtes en om obstakels heen mogelijk. Ook biedt de nieuwe slang een goede geluids- en vibratiedemping. Al deze voordelen dragen bij aan een langere levensduur met lagere kosten voor onderhoud, uitvaltijd, garanties en logistiek, terwijl de prestaties van circuits en apparatuur worden behouden.

 

De siliconen slangen van Parker bieden de noodzakelijke eigenschappen voor het groeiende aantal industriële toepassingen waarbij de temperatuurbereiken van andere rubberenslangoplossingen niet toereikend zijn.

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf werkt al meer dan 100 jaar aan het succes van zijn klanten op een groot aantal diverse industriële markten, evenals de lucht- en ruimtevaart. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Hetty Stoop
MarCom Specialist – Sales Company Benelux
Nederland
Telefoon: +31 (0)541 585000
E-mail: hetty.stoop@parker.com