Nye patenter til Parkers ETH lineære aktuatorer reduserer tiden til oppstart og vedlikehold

Asker, Norge, 29. juni 2018 Parker Hannifin, den globale lederen innen bevegelses- og kontrollteknologier, har gitt ut to store nye patenter for sitt ledende utvalg av ETH elektromekaniske  lineære aktuatorer. Patentene er konstruert for å redusere oppstart og vedlikeholdstid for brukere, og minimere nedetid på maskinen.

 

Det første patentet realiserer innføringen av en unik smøreport som tillater smøring i sekunder uten at det er nødvendig å skille noen del av aktuatoren. Kjernen til ETH elektomekaniske aktuatorer er et høykvalitets kuleledd og presisjon designet for å gi jevn drift over hastighetsområdet. Imidlertid krever alle kuleleddene sporadisk smøring i løpet av deres levetid. For å forenkle denne prosessen og spare tid, har Parkers ingeniører designet den integrerte smøreporten. Den patenterte porten er plassert på det ekstruderte profilhuset.

 

Parkers andre nye patent på sine ETH elektromekaniske aktuatorer vedrører spenningen på tannremmen som forbinder kuleleddet med en parallellmontert motor. For å sikre optimal dreiemomentoverføring må beltespenningen justeres perfekt. Her har Parker utviklet et nytt spenningsprinsipp for å øke påliteligheten og redusere tiden denne prosessen krever.

 

Det patenterte spenningsprinsippet, basert på et enkelt system med tannrem, gjengede pinner og låsemutter, muliggjør perfekt spenning. En annen stor fordel med prosessen er et svært forenklet vedlikehold. For eksempel,- dersom en kunde noensinne  behøver å bytte motor beholdes den samme beltespenningen; det er ikke behov for noen justering.

 

Parker populære ETH elektromekaniske aktuatorer er utformet for å lukke gapet mellom pneumatisk og hydrauliske aktuatorer, noe som gir et pålitelig og økonomisk alternativ for et bredt spekter av industrielle applikasjoner.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er et Fortune 250 selskap og en global markedsleder innen bevegelses- og kontrollteknologi. I 100 år har selskapet skapt suksess for sine kunder innen et stort utvalg av markeder. Les mer på www.parker.com eller@parkerhannifin.

Mediekontakter

Kine Flessum Bang
Marketing Communication
Parker Hannifin Sales Company Nordic
Telefon: +47 66 75 34 00
E-post: kine.bang@parker.com