Parker introduserer app-basert HMI med ISOBUS funksjoner til landbruksmaskiner

Robust, enkel løsning med et sentralisert HMI display i førerhuset

 

Asker, Norge, 29. juni 2018 - The Electronic Controls Business Unit of Parker Hannifin Corporation, den globale leder innenfor bevegelse- og kontrollteknologi, har lansert sitt Pro Display 10 ISOBUS, et app-basert menneske-maskin grensesnitt (HMI) som inkluderer firmaets nye ISOBUS Suite applikasjon. Systemet er designet for kjøretøy og maskineri som brukes i landbruket, som blant annet traktorer, hogstmaskiner og andre selvdrevne maskiner.

 

Tradisjonelt krevde bruken av landbruksmaskiner og implementære kombinasjoner at man benyttet seg av en individuell terminal som baserte seg på fremstillerens patenterte løsning. Takket være ISO 11783 kan det i dag benyttes en enkel terminal til drift av ulike redskaper som overholder ISOBUS standarden, uavhengig av produsenten. Parker har implementert disse ISOBUS funksjonene som en individuell applikasjon i Pro Display, som helt unikt også kan benyttes som kjøretøyets sentrale HMI display. De totale krav til kostnader og plass er derfor redusert, ettersom det ikke behøves en egen ISOBUS terminal i førerhuset.

 

At det kun er et enkelt HMI display i maskinens førerhus kombinerer på en praktisk måte maskinens funksjonalitet, karakteristikk, effektivitetsverktøy og til og med “infotainment”(info(r)nøyelse) og underholdning i en sentralisert og kostnadseffektiv løsning.

 

Parkers ISOBUS Suite er en applikasjon til ISOBUS funksjoner som inkluderer ISOBUS UT, et bruker-grensesnitt til implementeringer som er kompatible med ISOBUS. En filserver til ISOBUS nettverket for å forenkle overføring av data er også inkludert, og en task controller som betyr at displayet kan utføre nøyaktig variabel hastighetskontroll og dokumentasjon av faktiske dataverdier.

 

En viktig fordel ved det nye produktet er dets design, som er fullt integrert i produktet. Det app-baserte systemet sikrer at alle vesentlige HMI funksjoner som er ansvarlige for instrumenter, betjening og justering kan integreres i et sentralt HMI display. Ytterligere fordeler ved integreringen inkluderer redusert betjeningskompleksitet og risikoen for at det oppstår feilmeldinger, som igjen forbedrer effektiviteten og ergonomien for brukere. Parker stiller sitt dokumenterte UX verktøysett programmeringsverktøy til rådighet for Pro Display, som gjør at apper kan utvikles både raskt og enkelt.

 

Den enkle skalerbarheten og tilpasningen til ISOBUS Suite er betydningsfulle funksjoner ved programvaren. Slik fleksibilitet gjør for eksempel at to ulike kontrollsystemer kan vises samtidig på skjermen. I tillegg kan den dynamiske Parker ISOBUS Suite enkelt integreres med andre applikasjoner fra OEM.

 

Pro Display 10 ISOBUS benytter en kraftig dual core prosessor og 1 GB RAM for å forenkle fantastiske prestasjonsnivåer. Enheten inneholder et 10.1 tomme LCD display av høy kvalitet som er optimalisert for de krevende HMI behov og utfordrende forhold den skal arbeide under. Benyttelsen av In-Plane Switching (IPS) teknologi resulterer i klare bilder med flott fargegjengivelse og brede innsynsvinkler. Et touchscreen grensesnitt muliggjør intuitiv, hurtig og nøyaktig interaksjon for brukeren, selv om plattformen også kan betjenes ved å bruke kontrollknapper eller et pulse wheel.

 

Pro Display 10 ISOBUS støtter et bredt utvalg av kommunikasjonsgrensesnitt, inkludert fire CAN grensesnitt som støtter kommunikasjon opp til 1 Mbps og muliggjør enklere installasjon med programvare-regulert avvikling. Ytterligere grensesnitt er USB, RS232, Ethernet og trådløst (Bluetooth og WLAN) mens “infotainments” (info(r)nøyelses) funksjoner som for eksempel audio, radiomottaker og kamera grensesnitt også er innlemmet.

 

Om Parker Hannifin
Parker Hannifin er et Fortune 250 selskap og en global markedsleder innen bevegelses- og kontrollteknologi. I 100 år har selskapet skapt suksess for sine kunder innen et stort utvalg av markeder. Les mer på www.parker.com eller@parkerhannifin.

Mediekontakter

Kine Flessum Bang
Marketing Communications
Parker Hannifin, Sales Company Nordic
Telefon: +47 66 75 34 00
E-post: kine.bang@parker.com